Vrijwilligerstevredenheid

Veel zorginstellingen werken met veel vrijwilligers. Hun inzet wordt zeer gewaardeerd.

Vrijwilligers zijn een belangrijke factor in veel zorginstellingen. Bureau De Bok meet sinds 2008 hun tevredenheid en ervaringen met de zorginstellingen waar zij hun vrijwilligerswerk verrichten. 

De vragenlijst voor het meten van de ervaringen is ontwikkeld samen met medewerkers van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Het vrijwilligerstevredenheidsonderzoek (VTO) wordt  uitgevoerd onder ISO:20252 (marktonderzoek).

Thema's
De thema's die aan bod komen zijn:

  • De motivatie om vrijwilligerswerk te verrichten
  • De uitdaging en voldoening die het vrijwilligerswerk biedt
  • De waardering die men krijgt
  • De taakverdeling en samenwerking binnen de organisatie
  • De begeleiding bij het vrijwiligerswerk
  • De informatievoorziening binnen de organisatie
  • De onkostenvergoeding

Bij elk thema krijgen uw medewerkers de mogelijkheid om opmerkingen te maken, zodat de instelling kan beschikken over ruime achtergrondinformatie om de resultaten beter te kunnen duiden en gebruiken.

Maatwerk
Wij leveren in overleg met u maatwerk. Wij denken graag met u mee hoe wij zoveel mogelijk informatie kunnen verzamelen die het beste aansluit bij uw eigen manier van werken. De vragenlijst kan aangevuld worden met uw eigen thema's. De medewerkers van Bureau De Bok helpen u graag om de juiste vragen te stellen naar aanleiding van zaken waar uw instelling een antwoord op wil krijgen,

Rapportages
Rapportages kunnen opgesteld worden naar uw wens. Van simpel en snel tot uitgebreide interne en externe vergelijkingen. Bureau De Bok kan meedenken over de beste manier voor uw instelling. Zie hiervoor ook: rapportage.

Uitvoering
Het MTO kan schriftelijk en online worden uitgevoerd. Een combinatie is ook mogelijk (mixed mode).

Tariefstelling
Wij werken in heel Nederland en tegen een gunstige en concurrerende tariefstelling, waarbij variatie mogelijk is tussen een minimum- en een maximumpakket, tegen bijbehorende prijs. Wilt u meer informatie? Wij nodigen u uit onze veelgestelde vragen te bekijken. U kunt ook direct contact opnemen.

Veelgestelde vragen
/
Volg ons op Twitter